Борошно амарантове цільнозернове безглютенова, ТМ Амарант Біо
287 ₴
- Готово до відправки
Борошно амарантове цільнозернове безглютенова ТМ Амарант Біо
Завдяки своєму багатому та унікальному складу амарантове борошно є суперфудом, продуктом функціонального харчування, який лікує, відновлює після хвороб, травм, стресів, фізичних та нервових перевантажень.
Амарантове борошно не містить клейковину (глютен) і з цієї причини може бути найціннішим джерелом високоякісного білка, вітамінів, мікро- та макроелементів для вагітних, мам, немовлят, здорових і хворих людей. /p>
Зараз простежується все наростаючий інтерес до борошна амаранта, як до продукту, який в епоху до Петра I забезпечував нашим предкам на Русі високий імунітет, відмінне здоров'я, силу та довголіття. Усі хочуть випікати амарантовий хліб.
Так, амарантовий хліб та інша випічка з борошном амаранту значно корисніше, ситніше, смачніше і довше зберігає свою свіжість. Амарантове борошно надає тесту м'якість та легкість. Але крім хлібо-булочних виробів борошно, листя та проростки амаранту можна використовувати у великій різноманітності рецептів традиційної кухні, харчуванні сироїдів, вегетаріанців та веганів.
Амарантове борошно буде ситно і корисно використовувати:
- Додаючи в тарілку з їжею, дітям по 1 ч. ложці, дорослим по 1 ст. ложці 2 рази на день. Така доза забезпечить ефект підвищення імунітету, рівня гемоглобіну та профілактики.
- Додаючи до зелених та кисло-молочних коктейлів.
- Для приготування крем-каш дітям. Борошно залити гарячою водою та перемішати до однорідної консистенції. Можна додати мелений кунжут.
- У приготуванні супів, гарнірів, овочевих, м'ясних та рибних страв, млинців, оладок, печива та іншої випічки.
• Ми виготовляємо амарантове борошно на замовлення невеликою кількістю, щоб покупець завжди міг купити борошно амаранту максимальної лікувальної дії.
• Ідея продавати амарантове борошно з живого і добре очищеного зерна амаранта виникла 4 роки тому після вивчення товарів інших виробників.
Ми спеціально купували борошно амаранту багатьох українських виробників і переконалися у відсутності пропозицій якісного борошна. За паперовими упаковками без прозорих вікон зазвичай приховують борошно, виготовлене із зерна засміченого чорними частинками землі, насінням щириці, лободи та інших рослин.
Ці чорні крупиці амарантового борошна надають інший нехарактерний смак, а зберігання борошна у виробника і продавця знижують її лікувальні властивості. Хоча краще взагалі не використовувати неорганічне борошно амаранту дітям, вагітним, мамам, що годують, і ослабленим через залишок гербіцидів, пестицидів, отрутохімікатів і десикантів - хімічних препаратів циклу традиційного масового вирощування амаранту.
Деякі виробники та перекупники під назвою "Амарантове борошно" взагалі продають шрот амаранту, який залишається після віджиму олії. Таке "борошно амаранту" вже позбавлена багатьох своїх лікувальних властивостей.
Також дивним є ціна амарантового борошна у тих виробників, які продають її в 4-5 разів дешевше свого живого зерна амаранта. Напевно, це борошно з мертвого зерна, яке зберігалося довго або неправильно, можливо потрапило під зараження грибком.
Одна така пробна закупівля у найвідомішого виробника амаранту в Україні виявила абсолютно не характерний для амарантового борошна запах і смак вареної ковбаси - дивно, але факт. Справа в тому, що і зерно амаранту, і борошно мають велику здатність убирати речовини з навколишнього простору.
Тому при переробці та зберіганні амаранту ми оберігаємо його від контактів з небажаними речовинами. Свою амарантову муку ми пакуємо, як і насіння амаранту, в герметичну прозору упаковку, щоб покупець міг перед покупкою переконатися в їх високій очистці від сміття (понад 99,8%).
Переваги Борошна амаранту ТМ Амарант Біо перед маслом амаранту холодного віджиму та борошном інших виробників
Амарантове борошно ТМ Амарант Біо виготовлено з амаранту, вирощеного самостійно за екологічними технологіями та не містить у собі залишків гербіцидів, пестицидів, отрутохімікатів і десикантів - чого неможливо уникнути підприємствам, що вирощують амарант на великих площах.
Амарантова мука разом з великою кількістю корисних складових має у своєму складі також потужний набір вітамінів групи В. тиску з амаранту маслі, т.к. є водорозчинними..
У цьому і є перевага борошна амаранту над давленим з амаранту маслом. Якщо прийом вітамінів групи В при лікуванні обов'язковий, то амарантова мука відмінно з цим впорається. Тобто при лікуванні амарантовою олією холодного віджиму є сенс одночасно споживати і лікувальну дозу борошна амаранту або споживати амарантову витяжку ТМ Амарант Біо, яка містить в собі амарантове борошно.
Лікувальні властивості борошна амаранту
Амарантове борошно має високу харчову цінність і унікальний біохімічний склад. Зокрема, за вмістом незамінних амінокислот, потужних антиоксидантів і мінеральних речовин борошно, отримане з зерен амаранту, у багато разів перевершує більшість традиційно вирощуваних злакових культур - пшеницю, рис, сою, кукурудзу та ін. .
Борошно амаранта не містить клейковину - глютен. (Gluten Free).
містить 16-20% білка (що складається більш ніж на 30% із незамінних амінокислот), до 15% жирів (50% з яких доводиться на частку поліненасиченої жирної кислоти Омега-6), і близько 9-11% харчових волокон (клітковини).
У складі борошна амаранту дуже високий вміст вітамінів (Е, А, B1, B2, B4 (холін), С, D), мікроелементів (залізо, марганець, мідь, селен, цинк) і макроелементів (калій, кальцій, магній, натрій, фосфор). Також вона багата іншими біологічно активними речовинами, що визначають різноманітні лікувально-профілактичні властивості амарантового борошна (сквален, фітостероли, фосфоліпіди та ін).
В ідеально збалансованому білковому складі амарантового борошна, що відрізняється високим вмістом незамінних амінокислот, лідируючі місця займають необхідні для нормального функціонування людського організму амінокислоти лізин, метіонін і триптофан.
Лизина у зерні амаранту міститься в 30 разів більше, ніж у пшеничному зерні. Лізин - найважливіша незамінна амінокислота, що має виражену антивірусну властивість, необхідну для повноцінного росту організму людини та злагодженої роботи серця, бере активну участь у процесі кровотворення, білковому та ліпідному обміні, природному синтезі гормонів, ферментів, антитіл.
Стимулюючий процес вироблення колагену і покращує засвоєння кальцію з крові лізин також сприяє якнайшвидшому відновленню пошкодженої шкіри, хрящової, кісткової та інших видів сполучної тканини (у зв'язку з цим препарати на основі лізину часто застосовують у період реабілітації після перенесених операцій або спортивних травм).
Не поступається також амарантове борошно пшеничним продуктам також і за вмістом метіоніну незамінної амінокислоти, що попереджає жировий гепатоз печінки і бере активну участь у захисті організму від шкідливого впливу солей важких металів і радіоактив. /p>
Амінокислота триптофан, на яку багате амарантове борошно – важливий учасник енергетичного та білкового обміну, процесу кровотворення, природного синтезу гормону росту, інсуліну, вітаміну B3, мелатоніну та гормону щастя; серотоніну - речовини, що мають виражену антидепресантну дію, що сприяє гарному настрою та міцному сну.
Унікальність амарантового борошна також обумовлена високим вмістом у її складі двох найсильніших природних антиоксидантів – сквалена, і вітаміну Е (до 0,2%), присутнього в муці амарантав особливо активній, токотрієнольній формі.
Амарантове борошно є безперечним лідером серед усіх харчових рослинних продуктів за вмістом сквалену – речовини, знаменитої насамперед своїми потужними імуностимулюючими, протипухлинними та ранозагоювальними властивостями.
Який є складовим компонентом клітин шкіри, підшкірного жиру і сальних залоз сприяє активному насиченню органів і тканин киснем, знижує рівень холестерину в крові, активізує обмінні процеси, сприяючи якнайшвидшому загоєнню ушкоджень. гальмує зростання ракових клітин (за рахунок потужної руйнівної дії на канцерогени та вільні радикали), а також запобігає шкідливій дії радіоактивного опромінення на організм людини.
Крім того, сквален відіграє важливу роль у природному синтезі статевих гормонів, виявляє виражену бактерицидну та протигрибкову дію.
До складу амарантового борошна входить вітамін Е, що надає дуже сильну антиоксидантну дію на організм людини. В амаранті вітамін Е міститься в рідкій токотрієнольній формі, антиоксидантна активність якої в 40-50 разів вище, ніж у найбільш часто зустрічається в природі токоферольної формі вітаміну Е.
Посилюючий ефективність дії інших антиоксидантів, що входять до складу амарантового борошна (вітаміни А і С, сквален) вітамін Е надає виражену імуностимулюючу, протизапальну та ранозагоювальну дію, значною мірою сприяє поліпшенню роботи серця -судинної системи (знижує рівень холестерину в крові, нормалізує артеріальний тиск і згортання крові, зміцнює кровоносні судини).
Також відіграє ключову роль у роботі репродуктивної системи (благотворно впливає на процес сперматогенезу, функцію жіночих статевих залоз).
Присутній у складі амарантового борошна вітамін А, також як вітамін Е та сквален, значною мірою зміцнює імунітет, а крім того, благотворно впливає на стан органів зору та сприяє ефективній регенерації пошкодженої тканини шкіри та слизових. оболонок.
Амарантове борошно є також багатим джерелом вітаміну D, що сприяє підвищенню імунітету та зміцненню кісткової тканини.
Витримуються в борошні амаранту вітаміни B1 і B2 беруть активну участь у природному синтезі гемоглобіну і статевих гормонів, відіграють важливу роль у вуглеводному, жировому, білковому, енергетичному та вуглеводному обмінах, , м'язової, ендокринної та травної системи, нормалізують функціонування щитовидної залози, сприяють зміцненню імунітету, покращенню зору та благотворно впливають на стан шкіри, нігтів та волосся.
В амарантовому борошні також досить висока концентрація вітаміну B4 (холіну). Ця речовина входить до складу лецитину, що є структурним компонентом нервових волокон та клітин мозку. Холін благотворно впливає на роботу центральної та периферичної нервової систем, покращує пам'ять та розумові здібності людини, сприяє зниженню рівня холестерину в крові, а також бере участь у природному синтезі фосфоліпідів, що запобігають жировому гепатозу печінки.
У борошні амаранта високий вміст найважливіших для організму людини макро- та мікроелементів – заліза, калію, фосфору, кальцію, магнію та міді. Варто зазначити, що за концентрацією заліза, калію та міді амарантове борошно у багато разів перевершує борошно з пшениці.
Залізо і мідь відіграють важливу роль у синтезі білка крові гемоглобіну, калій і магній необхідні для злагодженої роботи серця та судин, фосфор з кальцієм необхідні для нормального функціонування м'язової системи, а також - для повноцінного формування та ефективної регенерації кісткової та хрящової тканини. /p>
Амарантове борошно – ще й відмінне джерело фітостеролів (рослинних гормонів), що мають імуностимулюючі, протизапальні та бактерицидні властивості, , значною мірою сприяє покращенню роботи серцево-судинної системи (знижує рівень холестерину в крові, нормалізує артеріальний тиск та згортання крові, зміцнює кровоносні судини).
Також відіграє ключову роль у роботі репродуктивної системи (благотворно впливає на процес сперматогенезу, функцію жіночих статевих залоз).
Присутній у складі амарантового борошна вітамін А, також як вітамін Е та сквален, значною мірою зміцнює імунітет, а крім того, благотворно впливає на стан органів зору та сприяє ефективній регенерації пошкодженої тканини шкіри та слизових. оболонок.
Амарантове борошно є також багатим джерелом вітаміну D, що сприяє підвищенню імунітету та зміцненню кісткової тканини.
Витримуються в борошні амаранту вітаміни B1 і B2 беруть активну участь у природному синтезі гемоглобіну і статевих гормонів, відіграють важливу роль у вуглеводному, жировому, білковому, енергетичному та вуглеводному обмінах, , м'язової, ендокринної та травної системи, нормалізують функціонування щитовидної залози, сприяють зміцненню імунітету, покращенню зору та благотворно впливають на стан шкіри, нігтів та волосся.
В амарантовому борошні також досить висока концентрація вітаміну B4 (холіну). Ця речовина входить до складу лецитину, що є структурним компонентом нервових волокон та клітин мозку. Холін благотворно впливає на роботу центральної та периферичної нервової систем, покращує пам'ять та розумові здібності людини, сприяє зниженню рівня холестерину в крові, а також бере участь у природному синтезі фосфоліпідів, що запобігають жировому гепатозу печінки.
У борошні амаранта високий вміст найважливіших для організму людини макро- та мікроелементів – заліза, калію, фосфору, кальцію, магнію та міді. Варто зазначити, що за концентрацією заліза, калію та міді амарантове борошно у багато разів перевершує борошно з пшениці.
Залізо і мідь відіграють важливу роль у синтезі білка крові гемоглобіну, калій і магній необхідні для злагодженої роботи серця та судин, фосфор з кальцієм необхідні для нормального функціонування м'язової системи, а також - для повноцінного формування та ефективної регенерації кісткової та хрящової тканини. /p>
Амарантове борошно – ще й відмінне джерело фітостеролів (рослинних гормонів), які мають імуностимулюючі, протизапальні та бактерицидні властивості, що сприяють зменшенню вмісту в крові «поганого» холестерину та зниження ризику розвитку цукрового діабету II типу.
Фітостероли в організмі людини беруть активну участь у природному синтезі різних гормонів, жовчних кислот та провітаміну D. В офіційній медицині фітостероли часто використовують у складі профілактики та комплексної терапії захворювань передміхурової залози, онкологічних та серцево-судинних захворювань.
Амарантове борошно – корисний продукт в раціоні харчування дітей, вагітних і жінок, що годують грудьми. Вітамін Е, відмінним джерелом якого є борошно амаранту, необхідний для повноцінного розвитку плода в організмі вагітної жінки. Саме ця речовина відіграє ключову роль у захисті генетичного апарату клітин ембріона від мутацій, спричинених дією шкідливих випромінювань, вільних радикалів та токсинів.
Крім того, вітамін Е сприяє стимуляції лактації (утворенню та накопиченню молока в жіночій молочній залозі в період грудного вигодовування) і значною мірою покращує смак і якість материнського молока. Багате необхідними для повноцінного росту та розвитку дитячого організму вітамінами та мінералами амарантове борошно може успішно використовуватися і в раціоні дитячого харчування.
Використання амарантового борошна в кулінарії
Амарантове борошно, що володіє відмінними хлібопекарськими якостями може успішно використовуватися в поєднанні з пшеничним борошном в приготуванні всіляких хлібобулочних і кондитерських виробів. Домашня випічка, виготовлена з пшеничного борошна з додаванням борошна амаранту, виходить пишною, має приємний ніжний горіховий смак і підвищену білкову цінність, і до того ж довго не черствіє.
Амарантове борошно, крім того, корисно додавати в якості вітамінно-білкової добавки в різні дієтичні та вегетаріанські страви, а також використовувати для підвищення смакової та поживної цінності страв звичайного раціону (каші, супи, млинці, оладки, картопляне пюре, туше м'ясні та рибні страви, круп'яні гарніри, макарони та ін.). Амарантове борошно також може використовуватися у складі панування та у вигляді інгредієнта фаршу для котлет та биточків.
Борошно амаранта, що володіє високою харчовою цінністю, може знаходити застосування як збагачувальний білково-вітамінний компонент дитячого харчування.
А у зв'язку з тим, що у складі амарантового борошна відсутній глютен (на відміну від борошна пшеничного), цей корисний рослинний продукт може використовуватися і в раціоні харчування людей, хворих на целіакію (глютенову ентеропатію).
Використання амарантового борошна для лікування
Амарантове борошно є не тільки цінним біологічно активним харчовим продуктом, але також надає загальнозміцнюючу та оздоровлюючу дію на організм людини завдяки наявності різних лікувально-профілактичних властивостей (імуностимулююча, протипухлинна, протизапальна, бактерицидна, ранозагоювальна, противірусна). >
Регулярне вживання в їжу амарантового борошна, що сприяє зміцненню імунітету, що ефективно очищає організм людини від токсинів, шлаків, радіонуклідів та солей важких металів, може принести відчутну користь у профілактиці та у складі комплексного лікування:
Захворювань травної системи (гастрит, гастродуоденіт, запори, дисбактеріоз, виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, коліт, ентероколіт, жирова дистрофія печінки, гепатит, цироз). До складу борошна амаранту входять речовини, що нормалізують кислотність шлункового соку і посилюють секреторну функцію шлунка та кишечника (вітаміни B1 та B2).
Надають протизапальну та ранозагоювальну дію на слизові оболонки шлунково-кишкового тракту, а також перешкоджають розвитку запальних процесів у печінці, жовчному міхурі та жовчовивідних шляхах (вітаміни А, Е, С, магній, cквален, лінолева кислота).
Також в амарантовому борошні високо вміст холіну, фосфоліпідів та метіоніну – речовин, що нормалізують процес жовчовиділення та попереджають жирову інфільтрацію печінки. Завдяки високому вмісту клітковини амарантове борошно, крім того, сприяє усуненню запорів, нормалізації балансу корисної кишкової мікрофлори та очищенню шлунково-кишкового тракту від шкідливих шлаків та токсинів.
Захворювань серцево-судинної системи (атеросклероз, артеріальна гіпертонія, серцева недостатність, ішемічна хвороба серця, стенокардія, тромбофлебіти, варикозне розширення вен, інфаркт, інсульт). Вітаміни Е, сквален, фосфоліпіди, холін, магній і фітостероли, що містяться в амарантовому борошні, сприяють зниженню в крові рівня «поганого» холестерину, запобігаючи цим утворенням небезпечних атероматозних бляшок на стінках кровоносних судин.
Вітамін Е в комплексі з вітаміном D, магнієм і скваленом також нормалізує згортання крові, підвищує еластичність кровоносних судин, а також виявляє судинорозширювальну дію (сприяючи зниженню підвищеного артеріального тиску) та попереджає розвиток запальних процесів у кровоносній системі. Калій, кальцій і фосфор, якими особливо багате борошно амаранту, відіграють важливу роль у регуляції ритму, сили та швидкості скорочень міокарда (серцевого м'яза).
Анемії (малокровність). Амарантове борошно є багатим джерелом речовин, що беруть активну участь у синтезі білка крові гемоглобіну, основною функцією якого є транспортування кисню з легенів у серце, мозок та інші органи людського організму (до таких речовин відносяться залізо, мідь, вітаміни С, що входять до складу борошна амаранту) B2, амінокислота лізин).
Ожиріння та цукрового діабету. Клітковина, що міститься в амарантовому борошні, уповільнює засвоєння вуглеводів та жирів, сприяючи тим самим стабілізації рівня цукру в крові. Знижує рівень інсуліну та вітамін Е, високим вмістом якого відрізняється цей рослинний продукт.
Завдяки холіну, фітостеролам і сквалену амарантове борошно ефективно сприяє поліпшенню жирового обміну. А, крім того, до складу борошна амаранту входять речовини, які відіграють безпосередню роль у процесі природного вироблення підшлункової залози інсуліну (магній та амінокислота триптофан).
Онкологічних захворювань. Амарантове борошно є джерелом найсильніших імуностимулюючих природних антиоксидантів (сквалена, вітамінів Е, А і С), що знешкоджують вільні радикали і канцерогени - речовини, здатні викликати розвиток злоякісних ракових пухлин (як показують наукові дослідження, що входить до складу амарантової онкологічних захворюваннях шкіри, грудей та кишечника.
Онкологічним хворим, які проходять курс протипухлинної хіміотерапії, рекомендується вводити в раціон щоденного харчування амарантове борошно та продукти на його основі.
Захворювань жіночої та чоловічої статевої сфери. Регулярне вживання в їжу амарантового борошна, багатого на вітамін Е, необхідним для повноцінної роботи статевих залоз, фітостеролами, скваленом і вітамінами групи B, що сприяють нормалізації гормонального балансу, дуже корисно при еректильній дисфункції (імпотенції), захворюваннях передміхурової та чоловічої залози, чоловічому гінекологічні захворювання (ерозія матки, кіста яєчників, фіброміома, запалення придатків та ін.).
Введення в раціон харчування страв з амарантового борошна також принесе відчутну користь жінкам, які відчувають хворобливі відчуття в передменструальний або клімактеричний період.
Захворювань та травматичних ушкоджень шкіри (псоріаз, екзема, герпес, нейродерміт, атонічний дерматит, грибкові захворювання шкіри, трофічні виразки, пролежні, опіки, обмороження, променеві ураження шкіри).
У складі амарантового борошна міститься комплекс протизапальних, бактерицидних, противірусних та протигрибкових біохімічних компонентів, а також речовини, що активізують процеси регенерації шкірного покриву та сприяють якнайшвидшому загоєнню ран (сквален, вітаміни Е та А, а також стимулюють природний мед колу). ).
Також регулярне вживання в їжу амарантового борошна і продуктів на її основі корисне людям, які страждають: частою головним болем, безсонням, захворюваннями нервової системи, запальними захворюваннями нирок та інших органів сечовивідної системи, захворюваннями порожнини рота (стоматит, пародонтит), гемороєм, туберку , захворюваннями кісток та суглобів (рахіт, остеопороз, суглобовий ревматизм, поліартрит та ін.), захворюваннями органів зору (кон'юнктивіт, куряча сліпота, катаракта, діабетична ретинопатія та ін.).
Рекомендована доза споживання амарантового борошна – 2-4 ст. ложки на день.
Протипоказання до споживання амарантового борошна
Індивідуальна непереносимість. Перед вживанням амарантового борошна людям, які страждають на гострий і хронічний панкреатит, холецистист, жовчнокам'яну та нирковокам'яну хворобу слід проконсультуватися з лікарем. При вживанні борошна амаранту можливий прояв у невеликій мірі різних диспепсичних явищ (посилення печії, легка нудота, рідкий стілець).
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Ґатунок | Цільнозернові |
Вага | 1000 г |
- Ціна: 287 ₴